Koillisen taikaa 1974 - 2014

Vuoteen 1974 saakka puuttui Koillismaalta kuvataidetta edistävä ja taiteilijoita yhdistävä sekä kehittävä järjestö. Sen puutteen poistamiseksi perustettiin Taiteilijaseura Koillinen, jota ovat saatelleet Kuusamon kansanopisto ja sen legendaariset taideleirit opettajineen ja Kuusamon Taidetuki monien yhteisten näyttelyiden toteutuksissa.

Kuusamon kunnan ja myöhemmin kaupungin rooli vahvistui upean Kuusamotalon Kaamosgallerian valmistuttua vuonna 1996. Kuusamon kaupunki on pitänyt taiteen liekkiä elossa vaikeinakin aikoina. Yhteisen hyvän näkeminen koettiin Taiteilijaseura Koillisen ottaessa ensimmäisiä askelia kohti kansainvälistymistä. Digitaalinen sivellin ja perinteinen pensseli ovat jo kätelleet - ja taiteilijat töineen ovat astuneet tietoverkkoon ketterällä kotisivullaan - ulottuen siten mihin tahansa maailman kolkkaan.

Koillisen taikaa 1974 - 2014 -historiakirjaa on saatavana puheenjohtajalta ja www.kovasin.fi -sivuilta.

Koillisen taikaa 1974 - 2014 -historiakirjaa on saatavana puheenjohtajalta ja www.kovasin.fi -sivuilta.

Pohjois-Pohjanmaan kulttuurirahasto ja Taiteen esittämiskeskus ovat omilla apurahoillaan tehneet mahdolliseksi tämän upean läpileikkauksen Koillisen Taitielijaseuran vaiheisiin.

Suurin kiitos perustajäsenille, taiteilijoille ja hyville yhteistyökumppaneille, mutta ennen kaikkea itse taiteilijajäsenille ja taiteen ystäville, jotka ovat kannustaneet näiden juhlajulkaisujen valmistumiseen.

 

Kalliomaalauksista digitaaliseen siveltimeen

Ihmisen mieli ja käsi ovat halunneet viestiä luontoa ja sen yksityiskohtia kauan. Kalliomaalauksissa on yleensä esitetty ihmishahmoja ja eläimiä kuten hirviä ja kauriita. Lisäksi ihmisen tekemisen välineet, veneet ja aseet, metsästämisen ja kalastamisen aiheet ovat olleet suosittuja maalauskohteita. Koillismaata lähinnä olevat kalliomaalaukset sijaitsevat Suomussalmella. Mahdollisesti siellä oleva ihmishahmo esittää samaania. Kalliomaalaukset ovat punamullalla tehtyjä kuvioita. Ne ovat viestejä kaukaisilta esi-isiltämme.

Kommentit

05.08.2017 16:16

Terveisin Lea Iso-Möttönen

Hyvä Jukka Kinnunen.
Keväällä 2016 eräs henkilö haki myös A(Arto?) Puron tietoja. Välitin tuolloin viestin Koillisen taiteilijoille. Mitään viestejä ei ole tullut takaisin.

05.08.2017 11:07

Jukka Kinnunen

Omistan teoksen lapista ,ilmeisesti Lokan tekojärvi.Tekijä A Puro. Onko kenelläkään tietoa kyseisetä henkilöstä ja hänen teoksistaan?.Ostettu aikoinaan joltakin kulkukauppiaalta.

Uusimmat kommentit

07.11 | 14:56

Hei! Olen tehnyt hakemuksen varapuhejohtajan jonku aika sitten, joka nyt toimii sijaisena puhejohtajana, mutta ei ole tullut vastaus, mietin että onko tullut perille. Yst.terv Madde

01.04 | 07:42

Rauno Salmisesta löytyy tietoja esim. Koillisen taikaa-kirjasta tai allekirjoittaneelta s-postilla:
rs.ylisuvanto@gmail.com

30.03 | 13:42

Meillä myös kaksi Rauno Salmisen grafiittitaulua. Minäkin etsin taiteilijasta tietoja.

15.03 | 16:30

Kiitos Kirsi, lähetä vapaamuotoinen hakemus s-postiin: lindasainio1@gmail.com.
CV: Koulutus / kurssit, näyttelykokemus, kuvia teoksistasi. Yst. Raimo, varapj.